INT VETERAN RALLYE KUTNÁ HORA 2013

Mezinárodních závod historických vozidel do vrchu, který navazuje na dlouholetou tradici pořádání veteránských závodů v Kutné Hoře.

Do závodu se mohou přihlásit pouze majitelé historických vozidel, jejichž rok výroby je do roku 1936. O jejich výběru a účasti v tomto závodě rozhoduje Národní technické muzeum, které hodnotí dobrý technický stav a originální vzhled.

Jedná se o prestižní závod, který nabízí účastníkům výhody, se kterými se zúčastnění nemají možnost setkat u jiných závodů. Účastníci neplatí žádné startovné, získávají ubytování, stravování a ostrahu vozidel zdarma.

Cílem závodu je vysoká úroveň a jednou z priorit jsou hodnotné ceny a dary pro všechny účastníky. Každá zúčastněná posádka obdrží pamětní list a dárek. Vítězové získávají zajímavé peněžité ceny, skleněné trofeje a dary partnerů. Jméno vítěze každého ročníku je vyryto na velkém putovním poháru.

Dějištěm akce je Kutná Hora zapsaná na Seznamu kulturního a přírodního dědictví UNESCO, která se honosí celou řadou tradic, mezi něž se zařazuje další, a tou je spojení historického města s historickými auty.













Akce tohoto typu - fotím a zároveň se něco dozvím + trhy se mi moc líbí, ale v okolí jich není tolik. A když jsou, tak se to časově prostě nehodí. 

Tento víkend jsme si ale čas udělali a vyrazili do Kutné hory se podívat na stará autíčka. Musím říct, že některá jela velice svižně do kopce a některá naopak jela pomalu a docela "voněla", ale to k tomu patří =)

Celkem jelo asi 40 závodníků - od 10:00 do cca 11:00.

Jakmile všichni dojeli svůj závod, přemístili jsme se na Palackého náměstí kde probíhal další program. Jelikož bylo vedro, tak jsme se moc nezdrželi. Já si koupila trdelník (říkám tomu prdelník, ale vem to čert) a pomalu jsme jeli domů.

Stánkařů tam moc nebylo. Několik hlavních stánků s různým zbožím - modely autíček, klobouky, Klasa, Hello, nějaké maso, sýry aj. prostě klasika - trhy, nic co by nás zaujalo, ale ani nic, co by nás odradilo od toho - jít se příští rok podívat znovu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS