TESORO COLADA EVIL G3NL – mechanická hliníková klávesnice

První guest post od mého přítele. Slíbili jsme recenzi a prozatím nebudeme kvůli jedné věci zakládat samostatný blog. Možná časem, když se rozhodneme tímto směrem ubírat. Nebudu zdržovat a představíme vám náš domácí "poklad".



Na úvod bych měl asi napsat, že se jedná o moji první vyloženě herní klávesnici v životě. Do nedávna jsem si říkal, že mi po předchozích zkušenostech bohatě stačí obyčejná klávesnice za dvě stovky. V minulosti jsem totiž pár dražších klávesnic měl a nebyl jsem vůbec spokojený. Multimediální klávesnice s hromadou tlačítek na otevírání všeho možného se asi po půl roce zbláznila a občas to vypadalo, že na PC někdo pracuje i přesto, že se jí nikdo nedotýkal (občas otevřela nějakou složku, nebo si ji rovnou vytvořila, případně otevřela Word a vyplodila tam hromady znaků). Samozřejmě skončila v koši a nahradila ji klávesnice, kterou jsem používal předtím. Po čase jsem si domů přinesl bezdrátovou klávesnici, která měla paradoxně menší dosah, než klávesnice drátová. Ve skutečnosti se přijímač a klávesnice museli skoro dotýkat, aby to fungovalo. Po neúspěšných pokusech o reklamování skončila bůhví kde a nahradila ji opět obyčejná klávesnice za stovku. Od té doby jsem v podstatě klávesnici neřešil. 

Nedávno jsem na Facebooku narazil na firmu Tesoro, jejíž produkty mě ihned zaujaly. Nicméně jsem po předchozích zkušenostech hodně váhal. Prohlédl jsem si nějaké fotky, přečetl pár recenzí a začal přemýšlet o koupi některé z nabízených klávesnic. Velkým překvapením pro mě bylo vyhlášení fotografické soutěže, kde byla jako hlavní cena právě klávesnice Colada. Soutěže jsem se zúčastnil a klávesnici vyhrál

Klávesnice dorazila hned druhý den po ukončení soutěže, což mi udělalo opravdu radost. Po rozbalení balíku mi bylo hned jasné, že tohle je úplně jiná liga. Klávesnice je těžší, než je obvyklé. Je to hlavně díky hliníkovému krytu a malou část hmotnosti určitě přidají i mechanická tlačítka. Dále mě zaujal USB hub s konektory na sluchátka i mikrofon. Jak jsem později zjistil, ne všechna sluchátka jdou bez problémů zapojit. Je to kvůli vystouplé hraně po obvodu, která brání úplnému zastrčení konektorů s tlustší izolací. Což je ale malý a řešitelný problém. 



Mechanická tlačítka se chovají trochu jinak, než je tomu u běžné klávesnice. První věc, které si všimnete, je typické cvaknutí při stisku tlačítka. Další věc je, že každé tlačítko těsně před sepnutím klade větší odpor. Díky těmto dvěma funkcím máte naprostou jistotu, že jste klávesu nezmáčkli jen napůl. Každé tlačítko má dále LED podsvícení, které má několik režimů: vypnuté, poloviční intenzita, maximální intenzita,dimming“ (pulzování) a osvětlení herních kláves (2 režimy). Barvu podsvícení nelze měnit.



 




Klávesnice má celkem pět herních profilů, mezi kterými můžete libovolně přepínat. Ke každému profilu můžete navíc přiřadit libovolnou barvu, kterou bude mít boční podsvícení klávesnice. Také můžete zapnout funkci „dimming“ nebo „color loop“ (přepíná postupně barvy). V případě, že zapnete herní režim, nebo zvolíte některý z herních profilů, klávesnice deaktivuje klávesu „Windows“ a vy si díky tomu při nechtěném stisku nepřerušíte hru. Všechny základní klávesy jsou programovatelné, takže můžete na každou klávesu přiřadit makro, aplikaci nebo klidně jinou klávesu (využijete například u her, které nemají možnost měnit konfiguraci). Případně můžete použít tři klávesy pod mezerníkem, které slouží k rychlému nahrávání maker přímo ve hře. Tyto makra můžete využít krátkodobě a poté nahradit jinými, nebo si je uložit pro pozdější použití a přiřadit je třeba na jinou klávesu. Veškerá makra a konfigurace kláves se vám samozřejmě uloží pouze do zvoleného profilu.



Aplikace, kde si nastavíte vše pro používání klávesnice.


Klávesnice se velikostí příliš neliší od ostatních (monitor 23") // Jirkovo - pracovní / herní místo

Závěrem bych řekl, že klávesnice je vhodná nejen na hry, ale i pro běžnou práci na počítači. Nepotí se na ní ruce (díky hliníkovému krytu) a ani při delším psaní není cítit únava.


Klávesnici seženete na ALZA.CZ, či na tutty a cena se pohybuje kolem 4 300,- Kč

Hraje váš přítel/kamarád/známý na počítači ? Tohle by určitě ocenil na Vánoce ;)



Můj názor

Já jsem si klávesnici samozřejmě zkusila také a mohu vám na ni taky něco napráskat. A nebudu tak shovívavá jako Jiřík :)

První co musím vytknout a byla bych kvůli tomu schopná klávesnici vrátit (kdybych si ji koupila), je hlučnost kláves. Psali jste někdy na psacím stroji ? Nemyslím ten úplně starej, ale už nějakej novější. Tak přesně takovej rámus ty tlačítka dělaj (věřte mi, usínám u toho). Upřímně, po 2 týdnech jsem si už zvykla a tak nějak to vypouštím (stejně jako tikot starých hodin), ale prvních pár dnů bylo opravdu kritických (už jsem i zvažovala, že přítele odstěhuju s počítačem do jiného pokoje).

Ale nebudu zlá. Klávesnice má tolik plusů, že tohle je jen malé mínus (pro někoho). Já jsem toho názoru, že by to šlo vyrobit s tišším chodem, Jiří mě přesvědčuje, že v tom je ten fígl mechanických kláves. Neberu mu to. 

Myslíte, že toužím po tom abych tuto klávesnici používala? Ani ne. Ty barvičky a efekty jsou fakt suprový, o tom žádná. Ale klávesy jsou poměrně vysoké - já jsem zvyklá na ty nízkoprofilové.

SEPHORA NAIL POLISH

Při nedávné návštěvě Prahy jsem se zastavila v Sephoře a nemusela jsem dlouho přemýšlet nad tím, co si koupím. Ihned jsem šla lovit slevy, protože vím, že se mi tyhle laky moc líbily, ale na to jak jsou maličké mi přišly drahé. A nyní byly jen za 50,- Kč / kus. Navíc, byla akce 2 + 1 zdarma, takže ve skutečnosti mě jeden lak vyšel na cca 33,- Kč

Laky nesmrdí. Neloupou se tak rychle jako Essence, Catrice aj. levnější značky. Barvičky jsou krásné. Krytí je horší. U zeleného 3 vrstvy a dělá divné šmouhy. Fialkový je trošku průhledný, takže 2 a možná i 3. A růžový stačí i jedna vrstva. Pokud ale máte delší nehty, tak spíše dvě vrstvy, protože je trochu průhledný.
Všechny tři laky schnou rychle a to se mi moc líbí. Nemám ráda, když musím čekat až to zaschne.

L37 lime coctail


49 deep in her eyes



57 my first lip kiss


PS: taky jsem si už všimla jako ostatní, že se zhoršila kvalita fotografií. Nelíbí se mi to !

TESORO AEGIS X1 - STYLOVÁ PODLOŽKA POD MYŠ

Nikdy jsem nebyla vyznavačem podložek pod myš. Vždy jsem nějakou dostala a za týden ji strčila do šuplíku a za rok při úklidu vyhodila. To se opakovalo asi dvakrát. Ještě včera jsem si vesele šudlala myší po stole a bylo mi to tak nějak fuk. Člověk míní a věci se mění :))

Přítel vyhrál (díky mě) klávesnici Tesoro Colada a protože to nechtěl fotit jen tak, rozhodl se, že si koupí podložku pod myš. Nalákalo mě to a tak ji mám taky! :D A věřte mi, že tato podložka neskončí ani v šuplíku, natož v popelnici. 

Cena se pohybuje kolem 240,- Kč a seženete ji na internetu, kamennou prodejnu myslím zatím nemají.
Na výběr máte dohromady ze 4 velikostí, já mám nejmenší a musím říct, že mi bohatě stačí.





Můžete si dokonce sáhnout na materiál, po kterém myška klouže. Ve skutečnosti je ale klouzavější.

Rozměry








Myš mám starou ještě. Čekám až  bude nějaká slušná akce a pořídím si Gungnir. Zamilovala jsem se do ní.


Jak bych podložku zhodnotila ? Pracujete na stole ? Tak si ji kupte ;) Stojí za to.
Materiál se jeví velmi kvalitně, uvidíme jak dlouho vydrží. U obyčejných podložek se mi začaly vždy odchlipovat rohy.
Myš klouže suprově a až bude nějaká kvalitnější tak to bude lítat samo :D

GABRIELLA SALVETE 115 - PODZIMNÍ RUDÁ KTEROU MUSÍTE MÍT !

Nad koupí tohoto odstínu jsem neváhala ani minutu. Sotva jsem ho uviděla na jednom blogu (vážně nevím na kterém) tak jsem si ho napsala, s tím že při příští návštěvě ho musím koupit. A když byla v Rossmannu akce -25% na Gabriella Salvete tak jsem ho prostě bez váhání koupila.

Na podzim je to barvička jak se patří. Krásná. Výrazná. Ale ne řvavá. 

Lak krásně kryje ve 2 vrstvách. Vydrží hodně dlouho. Až po čtyřech dnech se objevilo ošoupání a to je super.

Krásně se odlakovává a nezůstává na nehtu nádech, což hodnotím velice kladně.




Pomocí gelu jsem si vytvarovala nehtíky a už je nemám ploché!!! Chichi

Po 4 dnech je vidět opotřebování

NEW IN

Po dlouhé době jsem tu opět s nakupovacím postem. Moc toho není, ale naopak je to lepší, než psát new in o jednom výrobku =)) Takže tohle všecko jsem si koupila v průběhu září do teď. Není toho moc, brzy budou Vánoce a musí se šetřit abych mohla všem nakoupit dárky, ikdyž si říkám, že někdo by si nezasloužil vůbec nic ... :)


SYX odlakovač nehtů s vůní mandle - Marionnaud - 59,- Kč
Tento odlakovač mám už snad třetí balení. Je ho 250ml. Obsah acetonu je velmi nízký (polystyren se vůbec při testu nezměnil). Obsahuje taky zjemňující oleje. Hezky voní a nemohu si ho vynachválit. Mnohem lepší než ten zmetek od Sally Hansen.
SLOŽENÍ: acetone, aqua, caprylic/capric triglyceride, parfum, limonene, coumarin, alpha-isomethyl ionone, CI 19140, CI 42090


Essence nail polish remover ultra - cena asi 69,- Kč
Tento odlakovač mám ráda protože je silnější než SYX (polystyren rozleptal) a tak na glittry aj. srandy co nejdou lehce odlakovat je tento skvělý. Vůně není nijak výrazná - bez parfemace. Akorát se mi zdá, že minule byl silnější - teď asi pozměnili složení a trošku hůř odlakovává.

Essence gel nails at home cleanser - asi 59,- Kč
Koupila jsem si ho, protože jsem ho chtěla vyzkoušet. Nic víc za tím nebylo :D Nevoní, ale ani nesmrdí. Ten co mám ke gel. nehtům v 1l balení, to je smrad, že se s tím nedá vydržet. Tohle je oproti tomu voňavka =) Funguje skvěle, dělá co má, za mě ANO ;) Kupte si ho.


L'OREAL sublime soft micelární voda - 90,- Kč
Tak i já jsem podlehla a využila slevy v Tetě. Původně jsem se sekla a koupila si to tonikum, ale to jsem jim šupajdila druhý den vrátit. Štípalo to jak blázen a vyskočila mi vyrážka. Paní mě zprvu vyděsila, že ji nemají. Pak ale zjistila že je jinde a já odcházela s dobrým pocitem - s tím, že mám něco na co jsem se těšila a z čeho nebudu zklamaná. A nejsem. Párkrát jsem ji zkusila a je dobrá.
Když ji porovnám s Biodermou - 1ml mě vyjde na 0,96 Kč. L'OREAL 1ml = 0,85 Kč (běžně se prodává 170,- Kč). Není to zas tak velký rozdíl, ale pro ty co šetří a koupí raději to levnější, tak rozhodně neprodělají. Funkčně mi přijdou stejné, zatím jsem ji nepoužívala tak dlouho abych mohla dělat nějaké závěry a rozhodnout která je opravdu lepší. Příště. Článek mám rozepsaný. 


Gabriella Salvete 115 a 147 - 56,- Kč akce Rossmann vše za -25%
Zjistila jsem, že nemám lak na podzim (jo, mám jich 155 ale stejně ne ten co chci). Tak jsem koukala na internetu a zamilovala se do 115. Je to úžasná barva a bude o tomto laku článek, protože jsem z něj doslova hotová =D
147čka je poloprůhledná fialový barvička se zlatým shimmerem (a že s ním nešetřili). Moc krásná barva a hodí se jako topper =)


Sephora laky - kus za 50,- Kč (akce 2 + 1 zdarma)
Já a akce, to nejde dohromady. Nebo spíš jde. Ale je to nebezpečná kombinace. Měli tam i laky Essie, ale těm jsem odolala. Příteli se nelíbilo dát 240,- Kč za 3 laky od Essie :\ Vysvětluj to chlapovi.
Vybrala jsem si tedy tyto odstíny. Nebylo moc z čeho vybírat, protože plno laků bylo sražených a výběr barev nebyl nejpestřejší, ale vybrala jsem !
Recenze určitě bude, nebojte. A možná i tento týden. Jsem nemocná, takže mám plno času na recenze!


Essence stays no matter what eyepencil & shadow - 74,- Kč
Chtěla jsem ji dlouho, ale DMko je totálně k ničemu a nemá skoro nic! Tak jsme jeli do Prahy a po cestě narazili na Rossmann (Kostelec nad černými lesy). No krásný to tam maj, co vám budu povídat. Kompletní stojany všech značek! Chtěla jsem vám to vyfotit, ale prodavačky tam pořád něco přerovnávaly a bylo mi to blbé. Popadla jsem tužku, prohrabala slevový stojan a našla tam pigmenty, pak stojan Gabriella Salvete kde byla sleva 25% na vše. Nechala jsem tam asi 300,- Kč


Vpravo - jen tak rozetřeno na ruce. Uprostřed jsem pigmenty aplikovala na stín v tužce Essence, o kterém jsem se zmínila výše.
Rozdíl je poznat hodně =)

Essence pigments - 23 my little dragon - 30,- Kč
Pigmentů už mám doma několik a používám je. Tento odstin se mi líbil a nebylo nad čím přemýšlet ^_^


Gabriella Salvete 03 stíny
Všude se o nich píše. Podlehla jsem tlaku a neodolala. Navíc když byly v té slevě :D Chtěla jsem jich víc, ale odolala jsem.
A jsou tak úžasné jak o nich všichni píší. I jako rozjasňovač by se to dalo použít !


Gabriella Salvete specchio - kus za 29,- Kč
Znáte to ... něco je o polovinu levnější a je těžké tomu odolat.  Tak jsem koupila rovnou tři. Recenze bude.
Pozn.: jsou skvělé, ale asi je už nikde neseženete.

MOTD 1. 10. 2013

Dnes jsem do školy zvolila růžové líčení. Měla jsem sice chuť na fialovou, to jsem si ale vzápětí rozmyslela a ani nevím proč.
Myslím, že růžová a fialová mi sluší (narozdíl od modré) a pokud ne - hodí se mi to k fialovým brýlím.




Vnitřní koutek Gabriella Salvete bílý stín Gioco, střed oka tvářenka Essence v odstínu 60 Life's a cherry, vnější okraj Gabriella Salvete Ochci a spodní linka a stín Inglot.

Bázi jsem použila od Dermacolu na stíny (ta černá) =)
Rtěnka - moje nová Astorka


 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS