LOGITECH G510S HERNÍ KLÁVESNICE

Ženy, nevíte co příteli k Vánocům ? Připravte své kreditky a čtěte !

Dnes tu pro Vás mám herní klávesnici opět od Logitechu.
Na první pohled mě zaujala a na ten druhý taky ;) A že je obtížné mě zaujmout ...


Klávesnice G510s disponuje 18 programovatelnými klávesami G-key, které vám pomohou zjednodušit složité akce možností konfigurace až 54 jedinečných funkcí napříč třemi různými režimy se třemi makry na klávesu. Díky klávesám G-key je okamžitý přístup k řadě přizpůsobitelných funkcí věcí pouhého kliknutí. Naprogramujte si klávesy G-key za účelem vzájemné interakce s vaší myší při změně úrovní DPI během hry a okamžitém přepínání z bleskurychlých manévrů na zaměřování s přesností na pixely. Přiřaďte klávese G-key funkci otevření kanálů mikrofonu a hovořte s přáteli prostřednictvím aplikace Ventrilo, nebo zaznamenávejte svůj hlas v reálném čase. Klávese G-key můžete dokonce přiřadit funkci odeslání textové zprávy vašemu týmu. Využijte síly kláves G-key a přiřaďte jim funkce vyžadující stisk jedné klávesy, složitá makra nebo komplikované skripty LUA v reálném čase, čímž jednoduše zrychlíte aktivaci akcí, a zůstanete tak ve hře a vždy o krok napřed před vaším protivníkem.


Integrované zvukové rozhraní

Snadno připojte svou náhlavní soupravu a ihned můžete začít hrát díky praktickým portům, vyvinutým pro udržení přehledu o hře. Navíc je možné nezávisle ovládat zvukový výstup hry a mikrofony náhlavní soupravy.


Přepínač herního režimu

Právě se chystáte dovršit rekord v nejvyšším počtu ideálních headshotů, když vás nechtěný stisk kláves pošle na neplánovaný výlet na plochu. Nedopusťte, aby vám taková chyba přerušila vítěznou řadu nebo vaši hru – snadno deaktivujte klávesu Windows jedním tlačítkem, a vaše hra tak nebude přerušena. Poděkovat nám můžete později.



V Logitechu vědí, že hry není to jediné, co pouštíte na svém stroji. Ovládejte hudbu a video, aniž byste museli ukončovat hru. Praktické jednodotykové ovládací prvky poskytují okamžitý přístup k ovládání hlasitosti, ztlumení, pozastavení, přehrávání a přechodu vpřed – vše snadno na dosah.


Interaktivní display

Pomocí prográmku si můžete nastavit co vše chcete zobrazovat a pak ještě dál konfigurovat. 
Pod displejem jsou tlačítka, kterými ovládáte display =)

Můžete si zobrazovat RSS čtečku, hodiny s datem, vytížení procesoru a pamětí či dokonce u her které to podporují stav teamu, zbývající čas atd.






FREKVENCE ODEZVY DVĚ MILISEKUNDY


Jestliže milisekundy znamenají rozdíl mezi životem a smrtí, klávesnice G510s je čtyřikrát rychlejší než ostatní běžné klávesnice USB s frekvencí odezvy 500 Hz (2 ms), díky čemuž vám poskytne potřebný výkon.


Můžete si pro různé hry naprogramovat různé osvětlení.

Díky přizpůsobitelnému podsvícení uvidíte na klávesy v každé místnosti. Vyberte si 1 barvu z 16 milionů. Přiřaďte jedinečnou barvu jednotlivým profilům, režimům profilů a stylům režimů v každé hře. Každý z profilů tak poznáte, aniž byste se museli podívat dolů a ujišťovat se, že vaše nastavení je správné.

Po instalaci ovládacího software si prográmek sám detekuje hry, které máte v počítači a můžete pak jen jednoduše vybrat ten, který zrovna potřebujete.


Musím říct, že jsem s klávesnicí moc spokojená.

Hodně mě potěšilo tlačítko, které zamezuje stisknutí tlačítka WIN při hraní. Víte kolikrát se mi to stalo a já měla chuť zabíjet ? Jééé, mockrát!

A víte co je na této klávesnici úžasné? Je pro hráče ... a v Logitechu vědí že hráči jsou čuňátka .. klávesnice má odtokové dírky a tak ji můžete opláchnout. Ovšem pozor, při oplahování ji nesmíte otočit ! Musí stále zůstat ve stejné poloze ... jinak vám to nateče do "čudlů" a jste v háji. Potom počkáte nejlépe týden než proschne a můžete fungovat dál =)


Nechci ale nic přechválit ... pro nás holky je tato klávesnice horší (podle mého názoru).

Klávesnice je docela velká, takže zabírá víc místa než běžné klávesnice. Má vysoká tlačítka ... já jsem si zvykla na nízkoprofilové klávesnice a při psaní na této (a jiných herních) se často umačkávám, protože nejsem zvyklá. Ale víc jí nemám co vytknout ... ono vlastně i tohle je nepodstatné.

Klávesnice je uzpůsobena k hraní a v tomto ohledu je naprosto super =)






Názor přítele

Jelikož věnuji hrám podstatnou část volného času, je pro mě spolehlivý a kvalitní hardware důležitý. Když se mi dostala do ruky tato klávesnice, byl jsem zvědavý, jak moc se bude lišit od té, kterou aktuálně používám. Už při prvním osahání klávesnice příjemně překvapila. Konstrukce klávesnice, i přesto že je celá z plastu, působí robustním dojmem
Spínače mají sice na můj vkus trošku tužší chod, ale je plynulý a hlavně se klávesy při stisku "nevrtí", jako tomu bývá u "herních" klávesnic běžně k dostání. 

Po zapojení do PC se klávesnice krásně rozsvítí, což už není taková zvláštnost u dnešního hardwaru, ale u herního příslušenství se s tím tak nějak počítá. 

Co mě však zaujalo, je integrovaný display, který slouží k přepínání přednastavených profilů, pročítání RSS kanálů, hlídání času a mnoha dalším věcem, které si můžete buďto doprogramovat, nebo Vám je dodá autor hry. Pravda, na moc her, které by nativně tuto klávesnici podporovaly jsem nenarazil, ale moderská komunita dokáže často zázraky. Takže si například můžete nechat zobrazit aktuální skóre, čas do konce zápasu s barevným upozorněním na posledních pár minut, či třeba poslední zprávy z chatu, které na obrazovce můžou překážet. Možnosti jsou v podstatě neomezené. 

Co mě ale trochu zklamalo, je rozložení kláves, konkrétně se jedná o odsazení kláves od levého okraje. Když se podíváte na klávesy 1, Q, A a Z, zjistíte, že každá je jinak posunutá vůči klávese nad sebou. Při běžném používání to není problém, překlep se snadno opraví, ovšem pokud jste zvyklí mačkat tlačítka "naslepo", tak vám to ve vypjaté situaci může způsobit komplikace. Na všechno se však dá snadno zvyknout a navíc toto rozložení používá většina kancelářských klávesnic, takže je dost možné, že jsem s tím měl problém jenom já. 

Nicméně, všem kdo zatím pořádnou klávesnici nevlastní, nebo zatím nenašli žádnou, se kterou by byli spokojeni, můžu Logitech G510S vřele doporučit.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS