LENOVO VIBE P1m


Jeden z levnějších, čili dostupnějších modelů. Rozhodně se ale nejedná o žádné ořezávátko.

Procesor je použit MediaTek Quad core 1.0 GHz 64 bit, RAM je tak akorát - 2 GB. Paměť telefonu je 16GB a můžete ji rozšířit kartou až o 32GB. Telefon opět disponuje slotem pro druhou SIM kartu.


 

Klasické příslušenství, které nenadchne, neurazí. Plastová sluchátka, USB kabel, nabíječka, kryt a fólie na displej.


Na 5,0" HD (1280 × 720) IPS displeji si vychutnáte fotografie, hry i videa ve vysokém rozlišení v maximální kvalitě. Díky displeji s technologií IPS (in-plane switching) nabízí telefon Vibe P1m široké pozorovací úhly téměř 180°, což oceníte při sledování obsahu s přáteli.


Podsvětlená tlačítka, to je moje. Jak je telefon nemá, jsem z toho nešťastná. Jo, můžete namítat, že ty čudly jsou furt stejný a tak můžu "šahat" po paměti, ale prostě je to zvyk.
Telefon má i indikační diodu, za což má u mě také bonusový bodík.



Reproduktor opět na spodní straně telefonu. Horní strana má USB a zdířku na jack. 


8MPix fotoaparát s přisvětlovací diodou. Zvládá záznam ve FullHD. Není optická stabilizace, bohužel. Rovněž není hardwarové tlačítko spouště.


Docela zajímavé zjištění je fakt, že telefon je odolný vůči vlhku. Sama jsem to nezkoušela, ale určitě to lze brát jako něco navíc, tudíž bonusové body :D


Jeho povrch je ošetřen speciální nanovrstvou, která je odolná proti stříkající vodě, takže ochrání telefon před náhodným postříkáním nebo politím. Zároveň výrazně zvyšuje spolehlivost zařízení. Tato hydrofobní vrstva zajišťuje dokonalou odpudivost vůči tekutinám. Nezůstane tak jediné slabé místo, které by přitahovalo vlhkost a korozi.



Docela zajímavé je tlačítko, kterým zapnete režim tzv. maximální úspory. Já to používám třeba přes noc, když telefon není potřeba nabíjet (např. když mi zbývá více jak 60% baterie). Vzhledem k tomu, že je použita baterie o kapacitě 4000mAh, lze se na telefon spolehnout celé dva dny v kuse. Je to fajn nestresovat se s tím, jestli zapomenete večer telefon dát na nabíječku - prostě vám to je jedno. A pokud se náhodou stane že zapomenete, tak telefon jednoduše zapnete do úsporného režimu a vydrží než se dostanete domů (i déle!).

Když smarphonu Vibe P1m někdy přece jen dojde šťáva, s funkcí Quick Charge stačí nabíjet jen 15 minut a budete moci telefonovat až 4 hodiny. S tlačítkem OneKey® Power Saver můžete zdvojnásobit výdrž baterie jediným stisknutím tlačítka.

Sloty na dvě SIM a na paměťovou kartu.


Kryt který dostanete k telefonu je hrozně fajn. Telefon mi upadl a nic se nestalo, díky použitému materiálu. Není to vyloženě plast, přijde mi, že tam je přimíchaná i nějaká guma, protože trošku pruží. Takže telefon pád přežil, jupííí.

Nicméně, hrozně mě na tomto krytu štve, že schovává tlačítka. Jo, je to praktický že to nikde nedrhne, ale když chci telefon odemčít, tak ten čudlík prostě ne a ne najít, což ve finále hodně zdržuje.

Ale konečný verdikt ? Za cenu pod 5tis. dostanete (dle mého názoru) nadprůměrný mobil. Momentálně vše stále srovnávám se stávajícím vlastním modelem P70, který si stále drží vyšší cenu, ale Lenovo to zabíjí tím, že pro něj stále nevydalo aktualizaci. P1m už bez problému běží na android v. 5.1 =)


FOTKY POŘÍZENÉ P1m





Žádné komentáře:

Okomentovat

Vaše komentáře čtu ráda a pokud to není zbytečné, tak samozřejmě odpovím ;)

 
FREE BLOGGER TEMPLATE BY DESIGNER BLOGS